De keuzes in vloeren zijn diverser en spannender dan decorvloer goedkoop laminaat ooit. Van duurzamere, duurzamere vloerbedekkingen tot innovaties in milieuvriendelijke groene materialen, vloerfabrikanten hebben aan de publieke vraag voldaan en deze overtroffen. Naast het brede scala aan materialen en opties, zijn de vloeren van vandaag goedkoper. Er is geen beter moment om een ​​vloer te zoeken die past bij uw behoeften, idealen, budget en levensstijl.

Hardhouten vloeren

Hardhouten vloeren hebben huiseigenaren altijd een uitzonderlijke schoonheid gegeven. Toch zijn fabrikanten van hardhouten vloeren voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om elke hardhouten vloerplank uniek te maken. Huidige trends zijn onder meer het snijden van stukken hout en het gebruik van roterende sneden om verschillende patronen op het houtoppervlak te krijgen. De kleurkeuzes in houten vloeren blijven groeien. Van de lichtere beukenkleuren tot de diepere kersen, er is voor elk wat wils. Nieuwe stoomtechnieken worden gebruikt om de kleur van hout te veranderen zonder het gebruik van kunstmatige kleurstoffen.

Laminaatvloeren

Altijd een betaalbare en duurzame optie, de huidige laminaatvloeren bieden zoveel meer dan voorheen. Dankzij nieuwe fotografische beeldlaagtechnieken is laminaat bijna niet te onderscheiden van het hout, de tegels of de steen die het nabootst. Nieuwe trends zijn onder meer realistisch uitziend met de hand geschraapt hout, natuursteen en laminaat van keramische tegels, samen met de toevoeging van het werkelijke vezelgehalte dat textuur aan het eindproduct geeft.

Tapijt

Het zachtste en warmste vloertype; tapijt is altijd een topkeuze geweest. Er zijn grote stappen gezet in de vlek- en waterbestendigheid van tapijtvezels. Misschien wel de meest opwindende innovatie was op het gebied van “groene” tapijtproductie. Tapijt gemaakt van gerecyclede, recyclebare en duurzame materialen heeft het tapijt van vandaag tot een milieuvriendelijke keuze gemaakt. Tapijtmakers blijven de kleur- en vezelopties uitbreiden, waardoor tapijt nog aantrekkelijker wordt.

Tegel

Eeuwenlang gebruikt en gewonnen uit de natuur, tegels zijn mooi en gaan lang mee. In het verleden waren de nadelen van het gebruik van keramische tegels de moeilijkheid om het te installeren en het daaropvolgende onderhoud. Gelukkig hebben tegelfabrikanten manieren bedacht om die problemen sterk te verminderen, waardoor tegels voor bijna iedereen een optie zijn. Huidige trends zijn onder meer de productie en het gebruik van grotere tegels, waardoor de installatietijd wordt verkort. Nieuwe afwerkingen maken tegels krasbestendiger en geschikt voor bijna elke kamer in huis.

vinyl

Betaalbaar en gemakkelijk te installeren voor doe-het-zelvers, vinyl is altijd al een populair vloertype geweest. Helaas zagen oudere soorten vinyl er vaak goedkoop uit. Dat is niet meer waar. De nieuwe vinylvloer lijkt in niets op zijn ouderwetse voorouder. Nog steeds eenvoudig te installeren en voordelig, vinylvloeren bieden een veelvoud aan patronen en natuurlijke looks, waaronder hout en steen.

Hete trends in vloeren